пʼятницю, 17 січня 2014 р.

Словаччина 2014. Частина перша

Вже п'ять днів як ми вдома, а я все ніяк не зберуся написати про нашу подорож у Високі Татри, найвищі гори Карпат... там ми були вже в третій раз... і в перший раз зовсім не було снігу... а я так хотіла... але все одно поїздка була цікавою, тому що навіть не дивлячись на те що це було втретє, ми побачили щось нове і навіть захоплююче, але про це пізніше, а поки покажу ліс навколо Старого Смоковця, найстарішого курорту Високих Татр, розташованого на висоті 1017 м над рівнем моря.





У листопаді 2004 року у Високих Татрах пронісся страшний буревій, який практично знищив ліс у Смоковці і Татранській Ломниці... перший раз ми відпочивали через місяць після цього урагану, це було страшне видовище ... і навіть після 10 років видні його наслідки...





Але життя бере своє і навколо викорчуваних пнів ростуть молоденькі, ошатні і щасливі ялинки... чому я називаю їх ошатними і щасливими? тому що це смереки і їх вітки направлені не як у ялин вниз, а вгору :)




Наступного разу ми відправимося в Штрбске Плесо, де хоч трохи подивимося на сніг :)))

6 коментарів:

  1. Зайди у гості, написала про Твою нагороду. Ще раз дякую за неї!
    http://lysulka.blogspot.com/2014/01/keks-i-nagoroda.html

    ВідповістиВидалити
  2. Юля...какая умиротворённость....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да, Наташа, были один день в Закапанах в Польше, совершенно не то, хотя с другой стороны этих же гор... а ты все посты про Словакию посмотрела? :)

      Видалити
  3. Юленька, ещё не успела...... Я случайно обнаружила твой второй блог.. Словакия, Чехия..- это моя любовь и ностальжи! Обязательно почитаю!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...