неділю, 19 січня 2014 р.

Словаччина 2014. Татранська Ломниця

Татранська Ломниця розташована на висоті 847 м над рівнем моря. Ми її особливо любимо, тому що саме туди ми з чоловіком відправилися відпочивати вперше разом 10 років тому і плюс до всього це була перша поїздка мого чоловіка за кордон :)


В цей раз ми їздили в це славне місто два рази і обидва рази був туман і похмура погода, тому фотографії практично немає, але я трохи злукавила, назвавши пост Татранська Ломниця, тому що він буде присвячений не їй, а вершині над нею - Ломницкого штіта - це друга за висотою вершина Високих Татр - 2634 м, що всього на 20 метрів нижче найвищої вершини Верхніх Татр, а відповідно і всіх Карпат - Герлаховськи Штіт.

Дорога на Ломницький штіт не проста, підніматися туди треба трьома підйомниками. Перші два піднімають до Скальнате Плесо - 1751 м, озеро там з'являється навесні, коли тане сніг, але навіть зараз там чудово :)






Сосны здесь растут не вверх, а стелются по земле






Для того щоб піднятися на Ломницький штіт треба подалати шлях до 900 м вгору в маленькому червоному підйомнику


І там на вершині гори... слова просто зайві...




 
















Я, яка боїться подивитися вниз з 6 поверху, так хочу повернутися на цю вершину!!! Це неймовірні відчуття!!!


6 коментарів:

  1. КАК ты не боялась стоять на этом мостике?!!!! Но, красота, конечно, обалденная... Фотки - супер!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Неднаю :))) видно хорошую порцию адреналина получила :)))

      Видалити
  2. Ващееее...даже от просмотра дух захватывает! Красота неописуемая! Я правда,боюсь высоты и не представляю,как это вообще все могло происходить....Юль,браво!!!
    А еще,скажи,у тебя какой объектив,телевик? фантастичные просто снимки!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оля, я тоже боюсь высоты, но там так классно было, что от страха ничего не осталось :) Телевик есть, тут один или два снимка сделанный ним, а все остальное обычным китовским объективом... вообще пришла к выводу, что для таких фотографий нужен широкоугольный объектив :)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...