неділю, 19 січня 2014 р.

Словаччина 2014. Завершення.

Я люблю Словаччину за її затишок, за її домашність, якщо так можна висловитися :) Я впевнена, що ми ще туди повернемося, не в наступним році, і не через два, може через років п'ять-десять, але повернемося, тому що там по справжньому добре!
А на закінчення хочу показати не сніжні, але не позбавлені зимового чарівності, фотографії :)


 






До скорой встречи!

Словаччина 2014. Татранська Ломниця

Татранська Ломниця розташована на висоті 847 м над рівнем моря. Ми її особливо любимо, тому що саме туди ми з чоловіком відправилися відпочивати вперше разом 10 років тому і плюс до всього це була перша поїздка мого чоловіка за кордон :)


В цей раз ми їздили в це славне місто два рази і обидва рази був туман і похмура погода, тому фотографії практично немає, але я трохи злукавила, назвавши пост Татранська Ломниця, тому що він буде присвячений не їй, а вершині над нею - Ломницкого штіта - це друга за висотою вершина Високих Татр - 2634 м, що всього на 20 метрів нижче найвищої вершини Верхніх Татр, а відповідно і всіх Карпат - Герлаховськи Штіт.

суботу, 18 січня 2014 р.

Словаччина 2014. Штрбске Плесо.

Курорт Штрбске Плесо розташований на березі однойменного гірського озера на висоті 1355 м. Це самий високогірний курорт Словаччини. Повторюся, це була наша третя поїздка в Високі Татри. І кожен раз ми мріяли побачити це озеро, але то снігопади, то тумани заважали нам це зробити... в цей раз ми теж смерились з тим, що не побачимо його, тому що воно постало перед нами в такому вигляді




але не звертаючи уваги на туман ми вирішили все ж погуляти навколо озера і природа змилувалася над нами... і здалося сонечко




Далі буде багато фотографій без коментарів...

пʼятницю, 17 січня 2014 р.

Словаччина 2014. Частина перша

Вже п'ять днів як ми вдома, а я все ніяк не зберуся написати про нашу подорож у Високі Татри, найвищі гори Карпат... там ми були вже в третій раз... і в перший раз зовсім не було снігу... а я так хотіла... але все одно поїздка була цікавою, тому що навіть не дивлячись на те що це було втретє, ми побачили щось нове і навіть захоплююче, але про це пізніше, а поки покажу ліс навколо Старого Смоковця, найстарішого курорту Високих Татр, розташованого на висоті 1017 м над рівнем моря.





У листопаді 2004 року у Високих Татрах пронісся страшний буревій, який практично знищив ліс у Смоковці і Татранській Ломниці... перший раз ми відпочивали через місяць після цього урагану, це було страшне видовище ... і навіть після 10 років видні його наслідки...





Але життя бере своє і навколо викорчуваних пнів ростуть молоденькі, ошатні і щасливі ялинки... чому я називаю їх ошатними і щасливими? тому що це смереки і їх вітки направлені не як у ялин вниз, а вгору :)




Наступного разу ми відправимося в Штрбске Плесо, де хоч трохи подивимося на сніг :)))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...